Het is de 21e eeuw en elke dag worden er wel weer nieuwe dingen verzonnen op het gebied van technologie. Het is moeilijk om nog van alles op de hoogte te blijven. Toch hebben er de afgelopen tijd een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden waar je niet omheen kunt. In deze blog breng ik jou op de hoogte van de grootste recente ontwikkelingen op het gebied van technologie. 

Elektrische auto’s

Het afgelopen jaar waren de elektrische auto’s denk ik wel het meest spraakmakende onderwerp binnen de industrie. Deze duurzame variant van auto’s is in een korte tijd razend populair geworden. Met Tesla als koploper, brengen allerlei autofabrikanten dit soort auto’s uit. En half Nederland vervangt massaal hun huidige auto met een elektrische auto. Vooral Tesla is het afgelopen jaar erg spraakmakend geweest. Hun elektrische auto’s zijn bovendien deels zelfrijdend en hebben allerlei innovatieve functies. Zo kun je (als je stilstaat) Mario Kart spelen in je auto of zelfs film kijken. Vorige week heeft Tesla een nieuwe auto, of eigenlijk ‘truck’, geïntroduceerd. Ook dit ging weer enorm viral, al was niet iedereen positief over dit nieuwe model. 

Telefoonmerken

Hoewel Apple en Samsung nog altijd de meest voorkomende telefoonmerken zijn in Nederland, komen er steeds meer nieuwe smartphones in het spel. Een aantal jaar geleden werd Huawei al steeds bekender in ons land en dit merk is de afgelopen jaren erg gegroeid. De telefoons zijn bijna identiek aan de smartphones van Apple of Samsung, maar zijn een stuk goedkoper. Vooral nu Huawei een nieuw merk heeft geïntroduceerd: Honor. De Honor telefoon is speciaal ontworpen voor de low-budget markt en is dus nog goedkoper dan de originele Huawei telefoons. Ze zien er echter nog steeds wel ultra-modern uit en hebben alle nodige functies. 

Slimme speakers

In 2016 introduceerde Google de slimme speaker: Google Home. Dit is een speaker die door middel van spraakherkenning allerlei opdrachten uit kan voeren. Pas in 2018 kwam dit nieuwe snufje naar Nederland. Sindsdien is deze speaker erg populair geworden hier en veel mensen hebben nu zo’n ding in huis. Je hoeft alleen maar iets te zeggen, en Google Home zet bijvoorbeeld de lichten aan of speelt een muziekje af. Enorm handig dus! Er zijn een aantal verschillende aanbieders van slimme speakers op de markt, maar Google is op dit moment zeker nog wel de grootste. Een andere grote speler op deze markt is Sonos, een merk dat bekend staat om het produceren van luidsprekers met goede kwaliteit.