Als je op je werk een leuk klusje toegewezen krijgt die afwijkt van je normale werk, pak je die met beide handen aan. Het is leuk je even met iets anders bezig te houden dan je gewend bent. Dat houd je scherp. Zo kreeg ik de opdracht onderdelen te bestellen voor onze computers op het werk. Iedereen zou een docking station krijgen om flexibel werken mogelijk te maken. Er zijn steeds meer bedrijven die zich hier mee bezighouden, want het is de trend. Het wordt ook wel ‘flexwerken’ genoemd of ‘het nieuwe werken’. Die verschillende benamingen geven al aan hoezeer het leeft in het bedrijfsleven. Het gaat om de mogelijkheden die er zijn om te kunnen schuiven met werktijden, de plek waar je werkt en de duur van je werkdag.

Het upgraden van een laptop

Het bedrijf waar ik werk, heeft er dus voor gekozen zich te richten op het creëren van mogelijkheden voor het switchen van locatie op kantoor. Dat geeft veel vrijheid aan de medewerker, want je kan dan in principe overal waar een computer staat, je werk doen. Heb je veel verschillende afspraken, dan heb je met één druk op de knop het docking station weer losgekoppeld van je laptop en kan je deze aan de laptop klikken die op de plek staat waar je moet zijn. Dan hoef je dus ook niet te zeulen met je laptop. Je zit dus niet meer vast aan een vaste werkplek. Want de ene keer wil je een rustige werkplek en de andere keer is het handiger met een team bij elkaar te kunnen zitten. Ik kreeg dus de opdracht een partij docking stations te bestellen. Als je zoekt op zakelijk laptop kopen vind je allerlei onderdelen waar je een laptop mee kan upgraden. Van harde schijven om de opslagkwaliteit van computers te opwaarderen tot modulair werkgeheugen om de snelheid mee te verhogen. Door voor deze opties te kiezen, scheelt dat geld want het is dan niet nodig geheel nieuwe laptops te kopen. Ik besloot mijn leidinggevende op die opties te wijzen, zodat wij dit eventueel ook konden overwegen. Ze gaf groen licht, waardoor we onze laptops volledig hebben kunnen upgraden. Onze collega’s zijn er erg blij mee!

Gericht zijn op variatie

Variatie is belangrijk in je werk. Of het nu een ander klusje doen is dat je normaal niet doet of door te wisselen van werkplek. Het maakt je werkervaring veelzijdiger en je komt minder snel van in een sleur terecht. Dan is het fijn als je werkgever naar mogelijkheden zoekt om de werkervaring te verbeteren. Het flexibel werken biedt daarvoor veel opties!