Met de tijd gaat de batterij van je MacBook Air of Pro steeds minder lang mee. Dit kan soms tot een hoop irritatie leiden. Je had hem toch net 2 uur geleden helemaal opgeladen? In sommige gevallen doet de MacBook het zelfs helemaal niet meer, tenzij deze aan de stroom hangt! Zeker als je veel op je MacBook werkt, kan dit frustrerend en ongunstig zijn. En er zijn mensen die denken dat het aan hun MacBook zelf ligt, en dat ze binnenkort een nieuwe moeten aanschaffen. Dat is gelukkig niet het geval. Als je de batterij vervangt gaat hij vaak nog lang mee. Maar wanneer moet je je MacBook batterij vervangen?

Wanneer vervang ik de accu van mijn MacBook?

Volgens Apple gaat de gemiddelde batterij 1000 oplaadcycli mee. Daarna is het raadzaam om hem te vervangen. Natuurlijk heb je geen zin om bij te houden hoe vaak je de batterij na het leeg raken weer volledig hebt opgeladen. En dat hoeft ook niet. Vaak merk je wel wanneer een batterij langzaam maar zeker het einde van zijn latijn nadert. Maar wanneer moet is de batterij van jouw MacBook nou echt aan vervanging toe? Je weet dat je hem spoedig zult moeten vervangen, als hij nog wel normaal functioneert, maar het niet meer zo goed doet als toen hij nieuw was. Als hij nog normaal functioneert, maar zeer duidelijk niet meer zo goed oplaadt in vergelijking met toen hij nog nieuw was, is de batterij eigenlijk al aan vervanging toe. Veel mensen zien dit echter niet in en gaan vanaf dit stadium nog verder met dezelfde batterij. Dit kan echter effect hebben op hoe lang je MacBook uiteindelijk mee gaat. Als de batterij slecht of helemaal niet meer oplaadt, is hij absoluut aan vervanging toe, en kan het raadzaam zijn om je MacBook een volledige onderhoudsbeurt te geven.

Speel op zeker: breng je MacBook naar een specialist

Nu kun je ervoor kiezen om de batterij zelf te vervangen. Als je een ervaren techneut met twee rechterhanden bent, kan dit een leuk projectje zijn en kosten besparen. Echter kan er bij het vervangen van een batterij nog steeds een hoop mis gaan als je niet goed op let. En daarmee riskeer je de garantie van je MacBook. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je je MacBook dus het beste naar een specialist brengen. Zij zijn de professionals en gespecialiseerd in Apple producten. Zo weet je zeker dat jouw MacBook de juiste service ondergaat en met nieuwe originele onderdelen weer met je mee naar huis gaat. Je zult versteld staan hoe lang je MacBook weer mee zal gaan als je de batterij vervangen hebt!