Infrarood panelen zijn in verschillende vormen, maten en modellen verkrijgbaar. Deze relatief nieuwe techniek van verwarmen kom je tegenwoordig overal tegen en dit is niet zonder reden. Zo is er een groot aantal voordelen te bedenken en die ga ik ook zeker benoemen. Echter is het eerst handig uit te leggen hoe infrarood panelen werken. Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder en ontdek of dit misschien ook iets is voor jou thuis!

Een fijne warmte

Sinds een aantal maanden heb ik thuis ook infrarood panelen en ik ben er zeer tevreden mee. Deze panelen geven namelijk stralingswarmte af en dit verwarmt zowel personen als objecten. Al binnen enkele seconden na het aanzetten van de panelen is de warmte voelbaar. De straling is vergelijkbaar met die van de zon en wordt daarom over het algemeen als zeer prettig ervaren. Bij het verlaten van de ruimte schakel je het panel uit omdat deze verder niet de lucht in de kamer opwarmt. Dit is misschien even wennen, maar ik kan je zeggen dat ik groot voorstander ben van deze techniek. Er zijn verschillende manieren en mogelijkheden van infrarood panelen. Zo kun je ervoor kiezen deze panelen op te hangen aan de muur in de vorm van een spiegel of schilderij, maar ook is het mogelijk plafondpanelen of een krijtbord te installeren. Zo kun je dus zelf kiezen wat het best aansluit bij jouw wensen, ideaal toch?

Nog meer voordelen van infrarood panelen

Naast dat de panelen een prettige warmte afgeven en je zelf kunt bepalen wat voor soort paneel je koopt zijn er nog meer voordelen te benoemen. Zo is de aanschafprijs van infrarood panelen relatief laag in vergelijking met bijvoorbeeld een centrale verwarming. Ook zijn de onderhoudskosten erg laag en zijn de panelen beter voor het milieu omdat er geen gas benodigd is. Daarbij zijn infrarood panelen erg strak en draagt dit dus bij aan een chique en nette inrichting. Geen gedoe meer met lelijke buizen door de kamer dus! Daarbij hebben infrarood panelen een hoog rendement en snelle opwarmtijd. Zelf heb ik deze panelen dus uitvoerig kunnen testen en vandaar dat ik er nu over schrijf.

Ga voor jezelf na in welke ruimte jij deze panelen zou willen hebben en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk kun je ook eerst beginnen met één paneel of een test variant om er zeker van te zijn dat de techniek achter infrarood panelen je bevalt. Ik weet zeker dat je nu met deze introductie je zoektocht kunt beginnen!