kniebrace-kopen

De beginnende hardloper… Een bijzondere groep en we kunnen er wel een boek over schrijven. Mensen beginnen met hardlopen om verschillende redenen. De voornaamste reden is toch wel hardlopen om af te vallen. De laatste jaren is de fitness hype steeds populairder geworden en steeds meer vinden dat ze hier ook aan mee moeten doen. Maar hoe begin je nou als je een leek bent op het gebied van sporten? Dan begin je maar met hardlopen maar is dat wel de juiste manier? En zo ja, doe je het wel op de goede manier? In dit blog vertellen we daar graag meer over.

Vet verliezen of spiermassa opbouwen?

Als je wilt afvallen wil je als eerste natuurlijk vet verliezen. Als een persoon alleen maar vet verliest blijft er weinig over. Dit is natuurlijk niet wat we zien op de accounts van verschillende fitboys en fitgirls op Instagram en Facebook. Daar zien we voornamelijk goed gevormde lichamen met mooie rondingen. Deze rondingen worden gevormd door spieren. Maar met alleen vetverlies bouw je geen spiermassa op. Als je vet wilt verliezen kan je cardio goed gebruiken. Met cardio verbruik je eigenlijk meteen energie waardoor je lichaam een calorie tekort krijgt. Het lichaam heeft een vast energiebehoefte per dag en moet dit ergens vandaan halen. Het lichaam haalt bij een calorie tekort energie uit overtollig vet waardoor je dit vet dus zal verliezen. Je wordt voornamelijk slanker en je krijgt een zeer goed uithoudingsvermogen. Echter willen de meeste mensen liever er slanker eruit maar ook gevormder. Hiervoor is vooral fitnes een goede sport. Met fitness train je namelijk je spieren. Je bouwt spiermassa op en door deze spiermassa zal je er ronder uitzien. Daarnaast kan je fitness ook gebruiken om af te vallen. Dit heeft weer alles te maken met het calorie tekort. Bij fitness zal het afvallen langer duren maar je hebt wel een beter resultaat.

De voor- en nadelen van sporten

Sporten brengt zowel voor- en nadelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van het sporten zijn toch wel dat je afvalt. Je verliest vet en je bouwt spiermassa op. Daarnaast voel je, je veel fitter en zit je beter in je veel. Een aantal lichamelijke functies verbeteren flink en ook je slaap wordt bijvoorbeeld beter. Lichamelijk lijkt je erop vooruit te gaan. Toch zitten er ook een paar kleine adertjes onder het gras. Sport je teveel, te fanatiek of op de onjuiste manier dan liggen blessures snel op de loer. Een welbekende blessure bij hardlopen is bijvoorbeeld de knieblessure. Je kunt hier natuurlijk wel iets aan doen zoals een kniebrace kopen maar toch zal na een blessure deze plek altijd een zwakke plek blijven. Sporten is deze zeker goed voor je maar.. met mate. Zoals meerdere dingen in het leven eigenlijk.