Je kunt voordelig een motor verzekeren door goed naar de premie te kijken die je dient te betalen, maar daarnaast ook de dekking of voorwaarden naast elkaar te leggen. Je dient er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat je het kenteken van jouw motor tijdelijk dient te schorsen, op het moment dat je gebruik wenst te maken van de winterstop voor de motorverzekering. Het schorsen van jouw kenteken is niet gratis, het is iets waar het RDW jou kosten voor in rekening zal brengen. Weeg deze kosten af tegen het voordeel dat je hebt door de verzekering tijdelijk stop te kunnen zetten. Je dient bovendien moeite te steken in het daadwerkelijk schorsen, waardoor de mogelijkheid vaak aantrekkelijker lijkt dan dat deze daadwerkelijk is.

Motorverzekering in een paar minuten

Uiteraard kun je online jouw motorverzekering afsluiten, waardoor het niet nodig is om daar veel tijd in te steken. Of het nu gaat om jouw eerste verzekering, of het overstappen vanaf een andere verzekeraar, het hoeft je maar een paar minuten te kosten. Ga op zoek naar de dekking die het beste aansluit op jouw wensen, vergelijk de premies van de verschillende verzekeraars en sluit de polis direct af op het moment dat je de beste gevonden hebt. De verzekeraar zal je voorlopig accepteren en vervolgens een controle uitvoeren. Na een paar dagen zal de verzekeraar jou definitief accepteren en heb je een nieuwe motorverzekering afgesloten.

Allrisk verzekering

Globaal komt het erop neer dat bij een allrisk motorverzekering schade aan derden wordt vergoed, evenals schade die ook wordt gedekt onder de WA+-voorwaarden. De allriskverzekering gaat echter nog een stapje verder: ook schade die ontstaat doordat je in een slip raakt (zonder dat daar een andere verkeersdeelnemer bij betrokken is) en schade door diefstal of door ‘overige van buiten komende onheilen’ worden door de allriskverzekering gedekt.

Winterstop

De winterstop van een motorverzekering biedt je de mogelijkheid om de verzekering een aantal maanden stop te zetten. Zodra de winter in begint te vallen is de kans groot dat je geen gebruik meer zal maken van jouw motor, waardoor het eigenlijk zonde is dat de verzekering door blijft lopen. Dankzij de winterstop voor de motorverzekering is het mogelijk om hier wat aan te doen. Het is echter van belang om de kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen, aangezien het niet altijd een besparing hoeft op te leveren.