In de coronacrisis hebben voor veel mensen grote veranderingen plaatsgevonden. Zoals grappend voorspeld aan het begin staat er een kleine babyboom voor de deur, maar ook hebben veel mensen grote stappen ondernomen die ze al tijden uit aan het stellen waren doordat ze simpelweg te druk waren met werk of het leven. Denk aan het opstarten van een eigen bedrijf, samenwonen met je partner, of en grote verhuizing. Want er is niets wat je zo confronteert met ongelukkig zijn in je huidige woonsituatie dan daar constant in moeten zitten en niet naar buiten kunnen. Deze veranderingen zijn natuurlijk mooi om eindelijk door te kunnen zetten, maar ze zijn wel uitdagend, júist in deze tijd. Heb jij net een nieuw huis gekocht, ben je ingetrokken bij je partner, maar lukt het nog niet om je er helemaal thuis te voelen? We zetten hier de beste tips op een rij voor huiselijkheid. 

Thuis

We worden in quarantaine meer dan ooit geconfronteerd met ons eigen huis. Je eigen rommel, je was, je afwas, maar ook bijvoorbeeld je inrichting kan je neus uit komen als je dag in dag uit op exact dezelfde plek op de bank doorbrengt. Als je een grote stap bent begaan zoals samenwonen met je partner of verhuizen naar iets mooiers of groters, wil je dat dat nieuwe huis zo snel mogelijk goed voelt. De juiste sfeer, het juiste licht, een veilige haven. Het is een gevoel. Een gevoel waar je op in kunt spelen, maar uiteindelijk blijft het iets wat moet groeien. 

Licht

Iets wat voor iedereen de grootste invloed heeft op dat gevoel, stap één in het creëren van een plek waar jij je precies goed voelt, de sfeer die bij jou karakter past, is het juiste licht. Licht wordt voor een groot deel bepaald door bijvoorbeeld de ramen en hoe de zon hierop staat op welk tijdstip van de dag. Dit is iets wat gelukkig al wordt meegenomen bij het uitkiezen van een woning. Maar je kunt op deze sfeer extra inspelen met de verlichting die je zelf toevoegt. Onze beste tip als het op verlichting aankomt? De ideale verlichting, onafhankelijk van je smaak, is LED downlights. Dit zijn ingebouwde spots in het plafond: een van de meest natuurlijk plekken voor licht om vandaan te komen. Led downlights zijn vaak ook in dimbare vorm verkrijgbaar, zodat jij precies bepaald hoeveel licht waar vandaan komt. Zo is de sfeer altijd precies zoals jij hem wilt.