badkamer

De badkamer is een plek in huis die je goed schoon moet houden. Het is immers de plek waar je jezelf ook schoon moet maken. Toch blijkt het een lastige plek te zijn om goed schoon te houden. Vooral omdat de ruimte (als het goed is elke dag) intensief wordt gebruikt is het belangrijk dat je regelmatig met een sopje langs gaat. Weet jij goed hoe je de badkamer goed schoon kunt maken en houden of kun je daar wat tips voor gebruiken? In deze blog deel ik de leuke en minder leuke kanten van het schoonmaken van de badkamer met je.

Haal het nodige in huis

Voordat je aan de slag kunt en de complete douchecabine en de rest van de badkamer grondig kunt reinigen heb je middelen nodig. Gelukkig kun je bij de meeste supermarkten terecht om schoonmaakartikelen te kopen. Voor de  badkamer zijn anti-kalkmiddel, bleekmiddel, allesreiniger en ontvetter belangrijk. Met een goede glasreiniger kun je zelfs je complete douchecabine in een handomdraai schoon krijgen. Het aanschaffen van de schoonmaakmiddelen is al het halve werk. Vergeet trouwens ook niet om doekjes, sponzen en schoonmaaktandenborstels in huis te halen. Alleen zo kun je als een echte held aan de slag gaan om jouw badkamer spik en span te krijgen.

Neem de tijd

Als je echt goed wilt schoonmaken moet je hier de tijd voor nemen. Voor kleine oppervlakte zoals tussen de tegels kun je schoonmaakmiddel laten intrekken om dit na een nachtje weg te schrobben. Je zal zien dat je er een hoop mee kunt schoonmaken. Als je de gehele badkamer goed wilt schoonmaken kun je ook een hele dag inplannen (het zal niet zo lang duren maar dan kun je rustig aan doen). Ditzelfde geldt voor andere ruimtes in huis, want door echt de tijd te nemen voor een schoonmaakbeurt krijg je de schoonste plekjes.

Doe het met regelmaat

Het is erg goed dat je aan de slag wilt gaan met het opruimen van de badkamer. Het is helaas alleen niet zo dat je na een keer goed schoonmaken de rest van het jaar kan overslaan. Net als de andere ruimten in huis moet de badkamer in ieder geval eens per week goed schoongemaakt worden. Plan een vast momentje in week in om dit te doen. Als je geregeld goed alle hoeken en gaten aanpakt, zal je zien dat het niet meer zoveel werk is als wanneer je het langere tijd niet doet.