Stedentrip

Een stedentrip naar Innsbruck is een van de leukste en veelzijdigste uitjes in Oostenrijk. Nou is Oostenrijk sowieso een fantastisch vakantieland, waarvan de Alpen en de hoofdstad Wenen erg geliefde bestemmingen zijn voor veel Nederlandse reizigers. Maar Innsbruck, de hoofdstad van dé Alpenprovincie Tirol, doet daar zeker niet voor onder. Het fijne is ook dat je rechtstreeks naar Innsbruck kunt vliegen, zonder dat je ter plekke autovervoer hoeft te regelen.

Wat zie je tijdens een stedentrip naar Innsbruck

Innsbruck is een erg oude stad. De zogenaamde Altstadt toont je een prachtig bewaard gebleven tafereeltje uit de Middeleeuwen. Deze stad ligt aan de rivier de Inn, en slenteren langs de boulevards is een uitstekende manier om de stad te verkennen en van dichtbij te beleven. Prachtige monumenten worden afgewisseld door straatfestivals en markten, uitgebreide mogelijkheden om te shoppen, en natuurlijk de gelegenheid om uit te rusten op de prachtige terrasjes. Daar worden grote pullen bier en de typische Oostenrijkse cuisine geserveerd.
Stedentrip

Wat moet je gezien hebben op je citytrip?

Ga je deze prachtige Alpenstad bezoeken? Dan raden we je sowieso aan om de volgende attracties mee te pakken.

  • De Hofkirche is een imposante grafkerk voor een keizer van het Heilige Roomse Rijk. Deze kerk staat vol standbeelden, marmer, kaarsen en barokke versieringen.
  • De Innbrücke. Dit is een brug over de rivier de Inn. Deze geeft je een uitzicht op de typerende vrolijk gekleurde huizen van één van de oudste stadsdelen van Innsbruck. Als je de stad gaat verkennen door middel van een stadswandeling, wat uitstekend mogelijk is, pak deze brug dan vooral mee.
  • De Altstadt. Als je deze oude en goed bewaard gebleven wijk binnen loopt, dan denk je dat je een paar honderd jaar terug in de tijd bent gegaan. Maak foto’s van de monumentale panden hier, beklim de Stadsturm (een hoge toren) voor een uitzicht over de stad, en geniet van straatmarkten die het hele jaar door worden gehouden.

Praktische info voor een bezoek aan Innsbruck

  • Innsbruck ligt midden in de bergen, dus het is uitstekend mogelijk om een winters bezoek aan de stad te combineren met een skitrip.
  • Oostenrijk staat bekend om zijn gebak en koffie, en deze lekkernijen worden op veel verschillende terrasjes in de stad geserveerd.
  • De leukste plekken van Innsbruck zijn op loopafstand van het centrum. Het is dus niet nodig om een auto te huren. Trek stevige wandelschoenen aan en je bent op weg.