Binnenkort staat de zomer weer voor de deur. Warm weer, korte broeken, barbecues en… een klamboe om je bed. Ieder voordeel heeft z’n nadeel, zeggen ze toch altijd? En dat is ook zeker zo met de zomer. Niet iedereen houdt van de zomer, dat is wel duidelijk, maar veel mensen kijken er altijd maar weer naar uit. Ze hebben er zin in en genieten er ook echt van. Anderen wachten gewoon tot het weer over is en ze weer zonder te zweten naar bed kunnen. Welk van deze twee jij ook bent, je kent vast de nadelen van het voordeel dat wij zomer noemen.
Klamboe

Insecten in overvloed

Je kunt er gewoon niet aan ontsnappen, als het warmer wordt komen de insecten ook weer op bezoek, en we worden daar nou eenmaal niet blij van. Misschien de enige insecten liefhebber hier en daar, maar voor de meeste van ons is het ongemakkelijk of zelfs een nachtmerrie. Die muggen zijn nog wel het ergst, als jij de hele nacht wakker ligt omdat een klein beestje jou de hele nacht maar weer wakker maakt en overal jeukbulten geeft. Niemand wordt daar blij van, daar kunnen we het over eens zijn, of je nu van de zomer houdt of niet. Natuurlijk zijn hier oplossingen voor, zoals klamboes en sprays, maar toch is het vervelend.

Constant lopen zweten

Ook dit is vaak een onvermijdelijk probleem van de zomer, je kunt niet aan de hitte ontsnappen als je eenmaal buiten bent, en je loopt dus constant te zweten. Shirts die je normaal twee keer zou dragen voordat je hem in de was gooit draag je nu maar één of misschien zelfs maar een halve dag voordat je ze alweer in de was gooit omdat je gewoon maar blijft zweten. Het is vervelend, en ook dat is een punt waar we niet echt over hoeven te discussiëren, bijna iedereen is het daar wel mee eens.

Maar maakt dat wat uit?

Er zijn heus nog wel wat meer negatieve dingen te zeggen over de zomer, en vooral als jij een wintermens bent. Als dit het geval is, dan is het gewoon pech, en moet jij net zoals de zomermensen gewoon twee seizoenen wachten voordat je weer kunt genieten. Maar voor de zomermensen is het naast deze negatieve punten altijd toch iets om naar uit te kijken en van te genieten, en als ze er zo van genieten, dan maken die kleine minpuntjes toch ook niet zo veel meer uit? Als je het maar naar je zin hebt.