Rollators

Ik zeg het al ruim twee jaar tegen mijn vader: aan die rollator ontkom je niet pa! Maar de koppige oude man zegt dat hij nooit aan een rollator zal beginnen. Nu vind ik het toch wel eens goed tijd dat hij er een krijgt ook al wil hij het zelf niet. Dus ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van de rollators, en wat een wereld is dat. Je hebt echt een gigantisch aanbod aan rollators te koop. Ik zag merken van Caremart tot aan XXL Rehab. Al deze merken waren totaal onbekend voor mij. Ik ben toen maar op zoek gegaan naar eentje die zowel praktisch, stevig als goed geprijsd was. Ik zal in mijn blog kort vertellen over de verschillen in rollators en daarna welke ik gekozen heb voor mijn oude pa. Hierna zal ik nog even kort zeggen over hoe hij de rollator nu vindt! Dus lees snel verder!

Rollators, rollators en nog eens rollators

Het aanbod van rollators is echt gigantisch. Ik heb een keuze gemaakt uit rollators die voldeden aan de lengte en het gewicht van mijn vader. Toen vielen er gelukkig al wat af! Mijn vader is namelijk 2 meter en niet elk merk voorziet mensen met een lengte van 2 meter met een rollator. Toen ben ik gaan zoeken naar eentje waar hij gemakkelijk even op zou kunnen rusten tijdens het wandelen. Want wandelen kan hij als de beste, ook al gaat dat de laatste tijd een stuk moeilijker. Toen heb ik uiteindelijk toch een wat duurdere variant gekozen omdat deze er een stuk steviger uitzag én wat meer opbergruimte had voor wat spullen. Want mijn vader vindt wandelen heel leuk en gaat dan vaak even een boodschapje doen. Het is dus nodig dat hij wat spullen kwijt kan in de rollator. Wat ik heel goed vindt is dat de rollators een lange garantie tijd hebben. Een extra beetje service.

Een wandelende oude man

De laatste maanden liep mijn vader een stuk minder doordat hij een keer geschrokken is. Hij was namelijk een keer bijna gevallen. Gelukkig kon een voorbijganger hem nog opvangen, anders was hij zo op de grond gevallen. Hierna is hij een stuk minder gaan wandelen. Toen heb ik hem de rollator gegeven. Hij was eerst boos, omdat hij vond dat hij hem niet nodig had. Hij heeft hem de eerste week geen eens aangeraakt! Maar na een week belde hij mij op. Hij had er een keer mee gelopen en is nu overtuigd. Hij zal nu nooit meer zonder rollator de deur uit gaan!