Schoudertassen zijn veruit de meest elegante en stijlvolle tassen die men kan dragen. Vergeleken met zijn concurrent, de rugzak is de schoudertas een stuk stijlvoller en professioneler. De rugzak is, buiten waar hij gebruikt wordt voor bijvoorbeeld bergbeklimmen, vaak gezien als kinderlijk. Het is niet voor niets dat vele middelbare scholieren er vaak zo snel mogelijk voor kiezen om de rugzak, te verwisselen voor de schoudertas. Desondanks is er een reden dat de voorgenoemde bergbeklimmers er niet voor kiezen een schoudertas te dragen wanneer ze de Alpen of zelfs Himalaya bergen intrekken. Wat de rugzak inlevert in stijl, wint het op het gebied van effectieve bruikbaarheid. Het gewicht wat moet worden meegedragen wordt evenredig verdeeld over de schouders en bij rugzakken voor de bergen is de rugzak ook nog eens vastgeknoopt rondom de middel. Op deze manier is het gewicht verdeeld over je heup in plaats van dat het op je schouders hangt. Wanneer middelbare scholieren de rugtas inwisselen voor de schoudertas zie je ze vaak, onder het gewicht van alle boeken die ze moeten meedragen, een kant op hangen.

Waarom een schoudertas?

Wanneer dan toch kiezen voor schoudertassen? Het feit blijft dat schoudertassen vaak eleganter, stijlvoller en professioneler ogen dan rugzakken. Daarom is een schoudertas vaak een betere optie voor volwassenen die naar hun werk moeten. Het voordeel is dat werknemers die naar kantoor gaan normaal gesproken niet tien dikke studieboeken hoeven mee te sjouwen en daarom een tas kunnen kiezen die een stuk lichter draagt. Het materiaal van je schoudertas is natuurlijk een persoonlijke keuze. Voor de professional is leer vaak de beste optie. Waar de aktetas vroeger vaak het beeld was van de leren schoudertas zijn er tegenwoordig een stuk mooiere en modernere opties. Maar buiten het elegante en stijlvolle leer kun je ook voor meer hippe varianten kiezen. Veel schoudertassen hebben tegenwoordig een leuke print en ook voor kinderen zijn er schoudertassen met bijvoorbeeld een print van hun favoriete superheld of televisie serie.

De juiste tas kiezen

Omdat schoudertassen iets minder ondersteuning bieden dan bijvoorbeeld een rugzak is het bij het kiezen van de juiste schoudertas belangrijk rekening te houden met waar je de tas voor gaat gebruiken. Wanneer je slechts lichte voorwerpen meeneemt naar je werk of op reis kan een kleinere schoudertas volstaan. Wanneer je zwaardere objecten zoals boeken en laptops meeneemt is het voordelig te investeren in een grotere schoudertas. Dit is natuurlijk logisch maar iets belangrijks om op te letten is het de gesp waar de schoudertas aan hangt. Of deze comfortabel of niet comfortabel over de schouder hangt maakt een groot verschil. Kies daarom bij het uitzoeken van een schoudertas voor zowel stijl en elegantie als praktisch en comfortabel.