Computeronderdelen

Gamers, deze blog is voor jullie. Heb je een gaming PC met redelijke specs, maar runnen je games niet zo lekker meer? Dan zijn er waarschijnlijk computer onderdelen aan vervanging toe. Welke er precies nodig zijn is afhankelijk van welke games je graag speelt. In deze blog leg ik uit welke computer onderdelen je het beste kunt vervangen bij welke soort games.

Single player triple A

Deze soort spellen zijn altijd een flinke inslag op je videokaart. Als je dus voornamelijk de normale single player games speelt zoals de nieuwste (Shadow of the) Tomb Raider of Assassin’s Creed (Odyssey), is deze alinea voor jou. Qua computer onderdelen kun je dan het beste je videokaart vervangen. Dit kun je het beste doen door je oude videokaart te verkopen (die is vaak nog geld waard) en een nieuwere te nemen. De nieuwere kun je dus ook tweedehands kopen op sites voor computer onderdelen zoals Tweakers. Echter heb je het meeste aan een nieuwe videokaart vers uit de doos. Kijk goed naar de recommended specs bij je favoriete spellen en schaf daar je kaart voor aan, of net iets beter dan dat.

MMO computer onderdelen

Wie voornamelijk MMO’s speelt zoals WoW, heeft een goede CPU nodig. Vaak heeft een MMO echter ook op andere computer onderdelen effect zoals RAM. Echter is CPU het belangrijkst omdat er veel ingeladen moet worden. Ook strategiesplelen vallen onder de CPU klasse qua computer onderdelen. Zolang er veel dingen tegelijk geladen moeten worden, is dit het belangrijkst. Run je game en ga naar Taakbeheer. Kijk daar vervolgens naar het percentage CPU dat opgevroten wordt. Als het hoog is weet je genoeg. Ga dan naar online of in het echt naar een computer onderdelen winkel.

Andere multiplayer games

Een game die vele processen tegelijk moet runnen, zoals een andere multiplayer game of een shooter, heeft vaak veel RAM geheugen nodig. Wat betreft computer onderdelen heb je sowieso het meeste aan een upgrade aan je RAM. Dit laat namelijk meer ruimte om de processen beter te verdelen over de andere computer onderdelen. Met een verdubbeling van je RAM maak je al heel veel ruimte die anders alleen maar uit lag zou bestaan, voornamelijk FPS lag omdat je PC het gewoon niet trekt. Je RAM-geheugen dient overigens meer dan gamen, ook voor Photoshop is meer RAM ideaal. Zelf gebruik ik veel Adobe Lightroom, een ander foto bewerkingsprogramma en dat trekt ook gigantisch veel van dit onderdeel. Hopelijk heb je zo wat meer houvast op welk onderdeel je kunt gaan vervangen.