Laminaat

Soms is het tijd voor verandering. Een nieuw huis, of je oude vertrouwde stek een make-over geven. Een nieuwe omgeving kan heel veel positieve invloed hebben op je stemming. Je staat zelf ook weer anders in je schoenen, denkt net wat anders, en als je blij bent met je nieuwe project en het afgerond hebben ervan voel je je natuurlijk een stuk beter en positiever. Nu raak je aan meubels al snel gehecht, dus die zal niet iedereen even vaak compleet om willen wisselen. Decoratie kun je bijvoorbeeld vervangen voor een makkelijke nieuwe sfeer, maar ook daarvoor raken de ideeën snel op en misschien is toch net een te kleine verandering om veel effect te hebben. Wat je dan kunt proberen is een nieuwe vloerbedekking. Het brengt je hele huis en de sfeer net op een andere manier samen, plus het is iets waar je meestal niet veel op let. De kan is groot dat je nog de vloer hebt die meekwam met het huis, of dat je deze al jarenlang hebt en er eigenlijk op uit bent gekeken. Maar welke vloer past nou echt bij jou?

Soorten vloeren

Zo veel smaken, zoveel soorten inrichtingen, zoveel verschillende soorten vloerbedekking! Alles heeft een ander sfeer, brengt je huis op een andere manier samen, en past bij verschillende wensen. Daarnaast moeten ze natuurlijk ook nog eens van goed materiaal zijn, tegen een stootje kunnen, en daarmee passen bij jouw leefsituatie! Als je bijvoorbeeld een baby of jonge kinderen en huis hebt en deze worden voorlopig nog niet snel groot, is het handiger om te investeren in zeil dan bijvoorbeeld een hardhouten vloer. Met al dat gemorste drinken, vallende open stiften en krassen kun je zoiets beter doen als je geen kinderwens hebt of het kroost als het huis uit is. Ook de kleur is nog een hele keuze!

Wat past er bij jou?

Laminaat is een van de meest populaire soorten vloerbedekking. Het is relatief goedkoop, oogt als een dure houten vloer, is makkelijk te leggen en goed te onderhouden. Laminaat is makkelijk schoon te houden en daardoor geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een huisstofmijt allergie of juist veel huisdieren.

Een echte houten vloer of parketvloer is natuurlijk ook ontzettend mooi, maar wel net wat duurder.  Voordeel hieraan is dat je niet alleen nu je vloer vernieuwt, als je over een paar jaar weer wat anders wil kun je gewoon de vloer die je al hebt schuren, bewerken of lakken, voor een compleet nieuwe look!