Gucci

Wie het logo “GG” op een tas of schoenen ziet staan weet meteen dat dit mode item afkomstig is van het merk Gucci. Dit merk hoeft eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden want daar hebben ze zelf al voor gezorgd. GG staat in de top 100 van bekendste merken van de wereld naast bijvoorbeeld Coca-cola en Disney.

 

Het ontstaan van Gucci

Guccio Gucci is ooit begonnen met het opzetten van een winkel waar hij leer en accessoires verkocht aan ruiters. Hij had het gevoel dat hij veel meer kon betekenen voor de markt dan alleen maar zijn leren producten te verkopen aan ruiters. Hij besloot van het leer tassen te maken. De tassen werden in de modewereld goed ontvangen en steeds meer beroemdheden begonnen zijn mode item te kopen. Een van de bekendste tassen van Gucci is “The Jackie”. Deze tas werd geïntroduceerd nadat first lady Jackie Kennedy, in de jaren 60, deze tas bij zich droeg.

In 1995 werd het merk overgenomen door Tom Ford. Hij maakte met het merk een hele nieuwe wending maar bracht nog wel steeds de luxueuze producten naar de markt die men van Gucci gewend was. Louis Vuitton heeft naast Tom Ford ook talloze pogingen gedaan om het merk over te nemen maar tevergeefs. Maar wat is nou het geheim van dit merk…

 

Wat maakt Gucci nu zo uniek?

Het merk is allereerste van italiaanse afkomst. Italiaanse producten staan vaak al bekend om hun kwaliteit en verfijndheid, alles wat ook zeker in de producten van Gucci terug te vinden is. Naast de kwaliteit biedt Gucci alleen nog veel meer. Het merk is luxe, herkenbaar, gedurfd en altijd vernieuwend. Je zal nooit een saai item terug vinden in deze collectie.

 

Als we kijken naar de collectie valt ons meteen iets op, het logo dat Gucci gebruikt. Ze hebben twee varianten. Aan de ene kant maakt het merk gebruik van het welbekende GG logo en voor andere producten maakt het merk meer gebruik van 3 strepen, blauw – rood – blauw. Door deze details te gebruiken wordt een mode item uit de collectie altijd herkend.

 

De tassen van Gucci

De tassen van dit merk zijn eigenlijk een heel vak apart. Gucci is bekend geworden vanwege zijn tassen. De kwaliteit die deze items uitstralen maar ook het ontwerp en gebruik van kleuren en materialen. Alles aan deze producten klopt. De tassen zijn altijd in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils, maar altijd met het welbekende GG logo. Het logo wordt vaak in het goud of zilver afgebeeld en wordt vaak gecombineerd met dezelfde kleuren hengels.

 

Ben je net zo enthousiast geworden als ons? Neem snel een kijkje voor de hele collectie.