Griekenland

Je wil graag naar Griekenland? Nu is een mooie tijd om te gaan! Je kinderen hebben zomervakantie van school, dus het hoogseizoen is helaas het enige seizoen dat je kunt gaan. Je kunt heel makkelijk een last minute boeken naar een van de onderstaande locaties in Griekenland. Deze locaties zijn geschikt om kinderen mee naar toe te nemen. Ik bespreek Kreta, het Griekse vasteland en hotels met zwemparken.

Kreta

Kreta is een prachtig eiland bij Griekenland. Er is zon, zee, en strand. De kinderen kunnen lekker op het strand spelen, terwijl jij geniet van een lekker cocktailtje in de schaduw. Je kunt ook samen met je kids op bootexcursie gaan. Dan kunnen ze als ze oud genoeg zijn op zo’n bananenboot zitten achter de boot aan. Verder kun je dan gaan snorkelen. Kreta is het grootste eiland van Griekenland, dus er is echt genoeg te doen. Ondanks dat het bekend staat van de feesten en het uitgaan, is dat maar een heel klein deel, je kunt het hele eiland gaan ontdekken en allemaal mooie dingen zien! Het is aan te raden om over het eiland te gaan rijden met een huurauto. Zorg wel dat je huurauto airco heeft, want het is erg warm op het moment in Griekenland!

Tempels bezoeken op het vasteland van Griekenland

Op het vasteland van Griekenland is genoeg te doen. Er staan namelijk duizenden tempels uit de Klassieke Oudheid, die absoluut het bezoeken waard zijn. Een mooie gelegenheid om je kinderen een beetje geschiedenis te leren. Ook kun je gaan naar de oorsprong van de Olympische Spelen, waar ze duizenden jaren geleden begonnen zijn met deze traditie. Een rondreis door het vasteland van Griekenland is de moeite absoluut waard, en het is allemaal niet zo heel ver rijden dus je kinderen zullen niet al te vervelend worden.

Neem een hotel met een zwempark

Je kunt in Griekenland vele hotels boeken met een bijbehorend zwempark. Deze hotels zijn meestal all-inclusive, wel zo makkelijk. Iedereen krijgt een bandje en kan daarna doen waar hij zin in heeft. Zo’n zwempark kan ontzettend groot zijn, met allemaal glijbanen en zwembaden. Echt iets voor de waterratjes onder ons! Ook heb je soms een golven nabootser, waar je met een boardje op kunt alsof je gaat surfen of bodyboarden. Heel erg leuk voor kinderen. Terwijl zij de hele dag lekker in het water aan het spelen zijn, kun jij ervoor kiezen om te gaan zonnen, boekje erbij, en lekker uitrusten. Ideaal.