letselschade advocaat

Als je schade hebt opgelopen, dan zal je hoogstwaarschijnlijk een letselschade advocaat nodig hebben. Maar wat doet zo’n advocaat dan? Waarom moet je bij letselschade een letselschade advocaat benaderen? Wat is het voordeel daaraan? Hoogtijd om even alle feiten op een rijtje te zetten. Ontdek alles over letselschade en waarom je een letselschade advocaat nodig kan hebben.

Wat is letselschade?

Voordat alle werkzaamheden van een letselschade advocaat wordt toegelicht, is het handig om het begrip letselschade toe te lichten. Letselschade, ook wel letsel genoemd, is schade die iemand opgelopen kan hebben tijdens een ongeval. Deze letselschade kan in allerlei vormen voorkomen. Zo kan het gaan om geestelijke of lichamelijke letsel. Bovendien kan het daarnaast tevens slaan op immateriële of materiële schade.

Letselschade is met andere woorden een enorm groot begrip. Kort gezegd valt iedere vorm van letsel dat opgelopen is tijdens een ongeval onder deze noemer. Denk hierbij aan situaties als een bedrijfsongeval, een medisch ongeval of een verkeersongeval. Daarnaast kunnen bepaalde vormen van mishandeling ook onder letselschade vallen. Als je twijfelt of er in jouw geval sprake is van letsel, dan kan je altijd een letselschade advocaat om advies vragen. Schroom je niet!

Wat doet een letselschade advocaat precies?

In Nederland is de regel dat degene die gewond is geraakt, recht heeft op een vergoeding. De voorwaarde is wel dat de andere partij ook daadwerkelijk aansprakelijk is voor het ongeval in kwestie. Als dit het inderdaad zo is, dan kan je een advocaat raadplegen die gespecialiseerd is in dit soort zaken. Zo’n advocaat noemen wij een letsel of letselschade advocaat. Deze advocaat kent de regels en wetgeving uit zijn hoofd en kan jou verder op weg helpen.

Voor jouw belang

Een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade heeft veel verantwoordelijkheden als hij jou gaat helpen. Zo’n advocaat is er namelijk voor jouw belang. Die verantwoordelijkheden bestaan uit zowel ethische als professionele gedragscodes en regels. Deze regels zijn vastgesteld door de Orde van Advocaten. Pas als een advocaat een vergunning heeft gekregen van deze Orde, mag hij zichzelf letselschade advocaat noemen.

Een letsel advocaat is er altijd om jouw belangen te behartigen. Zo zal hij eerst jouw verhaal aanhoren. Vervolgens evalueert de advocaat de zaak en kan hij een schattig geven over een mogelijk verloop van het proces. Tot slot zal de letselschade advocaat jou advies geven en onderzoek doen. Dit heeft als doel om een sterke argumentatie op te stellen. Op die manier kan jij met behulp van een letselschade advocaat kosteloos de vergoeding waar jij recht op hebt ontvangen van de aansprakelijke partij.