NowHow.nl

Waarop te letten bij gellak kopen?

gellak kopen

Voorheen gaf ik fortuinen uit aan gellak laten zetten bij de nagelsalon. Het was het me ook waard: lekker een momentje je laten verzorgen, met vriendinnen kletsen of een praatje maken met de andere dames in de salon. Het was een momentje voor mij en ik genoot er zeker van. Alleen kostte het me wel elke maand rond de 50 euro. Mijn vriend wees mij daarop en ik negeerde dit eerst: ik mag toch zeker wel een tut-momentje hebben eens per maand? Maar hij heeft wel gelijk: gellak moet telkens worden bijgevuld en dat zou ik ook prima zelf kunnen. Ik besloot dan ook zelf gellak te kopen. Maar waar moet ik op letten bij gellak kopen?

Merk

Het merk gellak nagellak is erg belangrijk. Bij de nagelsalon smeren ze ook niet de meest goedkope gellak op je nagels. Het is wel de bedoeling dat de nagellak lang blijft zitten natuurlijk! De keren dat ik met een halve nagel rondliep kan ik niet meer op één hand tellen en dit wijt ik voornamelijk aan het merk gellak dat ze dan bij de studio hebben gebruikt. Ik ben dan ook vaak niet meer teruggekeerd naar die studio, omdat ik ze moeilijk kan vertellen dat hun huismerk niet goed is. Als je zelf gaat investeren in gellak kopen, is het belangrijk om goed alle recensies af te gaan. De apparatuur voor gellak nagels zijn best wel duur, dus je kunt dit maar beter in één keer goed doen. Verrassend genoeg heb ik veel positieve reviews gelezen over Essence (en dat terwijl dit helemaal niet duur is!). Mijn persoonlijke favoriet is Yinger. Blijft goed zitten, breekt niet en is in allerlei leuke kleurtjes beschikbaar! Bovendien is Yinger zeker niet de duurste, dus kan je er gelijk een aantal bestellen ;-).

Remover

Gellakjes kopen is hartstikke leuk, maar ik denk dat we allemaal wel eens genoeg hebben gehad van de kleur die we die maand op onze nagels hebben gesmeerd. Zo was ik na 3 maanden mijn licht roze nagels wel weer zat. En dan heb ik het nog lang volgehouden! Als je je eigen nagels doet, is het een veel kleinere stap om van kleur te wisselen. Bij een salon kostte het altijd meer om de nagellak te laten verwijderen en vervolgens een nieuwe op te laten zetten, dan de nagellak te laten opvullen. Als je zelf gellak koopt, is het een veel minder grote stap om het te verwijderen en een nieuwe op te lakken. Denk er dus wel aan om ook een goede remover te kopen! Hiervoor heb ik ook bij Yinger de Smooth Operator Cuticle Oil en Rapid Remover aangeschaft. Zij beschrijven op hun site duidelijk hoe je het veiligst je gellak removed.

Mobiele versie afsluiten