NowHow.nl

Nette kleding voor alle gelegenheden

polo shirt

Of je nou een polo shirt of een nette bloes hebt hangen, iedereen heeft wel iets van formele kleding in zijn of haar kast hangen. Je weet immers maar nooit wanneer je het nodig hebt, en het is dus ook handig om het te hebben als je het plotseling nodig hebt. De een draagt het iedere dag, de ander alleen als het nodig is. Want tja, niet ieder beroep is handig in een pak.

Wat is nou precies ‘nette kleding’

Dat shirt wat jij hartstikke mooi vindt kan een ander wel verschrikkelijk lelijk vinden. ‘Beauty is in the eye of the beholder’ is toch wat ze zeggen. Maar wie bepaalt er nou eigenlijk wat netjes is? Daar zijn wel een aantal ongeschreven regels over. Het is namelijk standaard om op een begrafenis zwart te dragen (tenzij dat anders vermeld wordt) en om natuurlijk niet in je trainingspak te komen. Op bruiloften zijn er soms een thema waar je je dan aan houdt, en op verjaardagen ligt het er een beetje uit van wie die verjaardag precies is. Als het je oude oma is, dan doe je misschien iets nettere kleding aan dan naar je allerbeste vriend of vriendin. Zo is er voor bijna iedere gelegenheid wel zo’n regel te bedenken.

’Maar nette kleding is zo duur’

Tja, nieuwe nette kleding is nou eenmaal duur. Of je moet een rip-off kopen van een of andere dunne stof die eigenlijk net een paar keer mee kan, waarna je gelijk alweer een nieuwe moet kopen. Maar je kan ook in tweedehands winkels kopen, daar is meer te vinden dan je misschien denkt, en ook zat in goede conditie. En als je echt zeker weet dat je dat ene pak of blouseje toch maar één keer aan hoeft om het vervolgens weer weg te gooien, dan kan je er net zo goed een huren.

Of hou het simpel

Als je nou op verjaardag gaat bij je oma dan is het misschien wel een beetje overdreven om in volledig pak aan te komen natuurlijk. Nou ja, of het moet je ding zijn, in dat geval ga je er lekker voor. Maar als dit niet het geval is, dan kun je het ook lekker simpel houden. Het zal je verbazen hoe netjes een witte blouse met een zwarte broek of rok nou eigenlijk staat, en daar hoef je helemaal niet gek veel geld aan uit te geven, dus als je het toch nooit meer gaat gebruiken kan je het zo weer achter in de kast hangen.

Mobiele versie afsluiten