NowHow.nl

Een Nederlandse vlag kopen hoort erbij

Nederlandse vlag kopen

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen zal een Nederlandse vlag kopen misschien niet direct op je to-do-lijstje staan. Maar toch hoort een Nederlandse vlag kopen er wel bij. Je wilt natuurlijk kunnen vlaggen bij feestelijke gelegenheden en ook de vlag halfstok kunnen hangen bij verdrietige gelegenheden. Een Nederlandse vlag kopen lijkt misschien lastig en duur. Maar ook een Nederlandse vlag kopen doe je gewoon online. En dat maakt het klusje al een stuk minder lastig. Nog even een vlaggenmast en een houder regelen en jij bent er helemaal klaar voor.

Een Nederlandse vlag kopen in elk formaat

De meest gangbare vlaggemaat voor aan de gevel is die van ongeveer 1 meter bij 60 centimeter. Maar je kunt een Nederlandse vlag kopen in elk gewenst formaat. Van een vlaggenslinger tot een joekel van een vlag voor in een staande vlaggenmast. En alle maten die daar tussen zitten. Je kiest precies die vlag die jij voor ogen hebt. Rechthoekig voor aan je huis of driehoekig voor op je boot, net wat jij wilt. Je weet van te voren dat je een Nederlandse vlag koopt van prima kwaliteit, daar kun je van op aan. Maar wist je dat je ook een Nederlandse vlag kopen kunt met in één van de hoeken de provincievlag van jouw provincie? Zo sla je twee vliegen in één klap. Dat ziet er extra feestelijk uit, zeker wanneer je er ook nog een wimpel bij bestelt.

Een Nederlandse vlag kopen, maar vergaat zo’n ding niet na een paar jaar?

De vlaggen van vroeger waren veelal gemaakt van katoen. Katoen is een fijne stof, maar die wil nog wel eens slijten, kapot waaien of verkleuren. Ook moet je een katoenen vlag voor de netheid eigenlijk iedere keer strijken (met een strijkijzer) voor gebruik. Een Nederlandse vlag kopen levert je tegenwoordig veel minder werk op. Je bestelt een vlag van duurzaam materiaal dat jaren mee gaat. Natuurlijk moet je ook deze vlag schoon en droog opbergen. Dan blijft deze langer mooi. Maar verder heb je er eigenlijk geen werk aan.

Een Nederlandse vlag kopen, is dat niet verschrikkelijk nationalistisch?

Dat denk je al gauw hé, dat het tonen van de Nederlandse vlag ontzettend nationalistisch is. Maar dat valt reuze mee. Je hangt in Nederland de vlag alleen uit op feest- en rouwdagen. Denk dan aan de verjaardagen van het Koninklijk Huis of de jaarlijkse Dodenherdenking. Dat is natuurlijk wel wat anders dan de Amerikaanse manier.

Mobiele versie afsluiten