NowHow.nl

Blaklader; Het werkkleding merk

blaklader plaatje

Mensen die in de bouw werken weten als geen ander dat goede werkkleding van essentieel belang is om goed te kunnen functioneren. Kwaliteit en functionaliteit zijn de belangrijkste aspecten. Een tip van een merk die dit goed beheerst is Blaklader. Ze zijn vooruitstreven in het produceren van kwalitatief goede werkkleding. Blaklader steekt veel tijd en energie in innovatie. Zo hebben ze een aantal patenten op hun naam en die zij in hun kleding verwerkt hebben. Denk hierbij aan een speciale dubbele stiknaald die zij verwerkt hebben op de delen die veel belast worden. Om wat meer invulling te geven aan deze tip hebben we in dit blog wat meer vertelt over het merk Blaklader.

Wie is Blaklader?

Blaklader is een zweeds merk en heeft zich vooral gericht op de werkkleding ten behoeve van de bouw. Inmiddels hebben ze ook fabrieken in andere landen. Zoals eerder aangegeven willen zij zich op het gebied van kwaliteit en functionaliteit onderscheiden. Een derde aspect waarin zij vooruitlopen is duurzaamheid en MVO. Zo voldoen hun fabrieken aan alle certificeringen op het gebied van arbeidsomstandigheden. Hun kleding is voor een groot deel gemaakt van recyclebaar materiaal of gerecycled materiaal. Daarmee zijn ze één van de duurzaamste producenten op het gebied van werkkleding. Hierboven al aangegeven steekt Blaklader veel tijd en energie in innovatie om hun kwaliteit en functionaliteit te verbeteren. Dit doen zij dermate goed dat ze op dit gebied koploper zijn en ook een aantal patenten hebben die zij in hun kleding hebben verwerkt. Uniek is dat zij ook een lijn  hebben voor linkshandigen. Je moet hierbij denken dat de hamerlus bijvoorbeeld aan de linkerkant van de werkbroek zit. Zo kan een linkshandige makkelijker bij zijn gereedschap waardoor hij of zij efficiënter kan werken. De functionaliteit is per kledinglijn verschillend en de meeste kledinglijn zijn weer gebaseerd op de beroepsgroep die de kleding kan dragen.

De Blaklader werkbroek

Het meest verkochte onderdeel van Blaklader is de werkbroek. Hierin hebben ze ook een uitgebreide lijn. Ook in de werkbroek loopt Blaklader voorop op het gebied van functionaliteit. Zo hebben alle broeken verstevigde kniestukken en werken ze inmiddels ook veel met elastisch materiaal wat de draagbaarheid aangenamer maakt. De functionaliteit zit bijvoorbeeld in een hamerlus en spijkerzakken. Deze zakken zitten aan de buitenkant van de broek en zij van speciaal materiaal. Hierdoor prikken de spijkers niet door het materiaal heen en prikken ze dus ook niet hinderlijk in je been.

Mobiele versie afsluiten